• 1

“Saltum Uldfestival” is the largest wool festival in Scandinavia.

For more than 10 years it is taking place the second weekend in May.

At this festival you find everything – the best wool, exciting yarn and a lot of accessories, you will also find workshops, lectures and much more.

Every festival has a theme. 2018 the theme is knitting, tradition and patters from the Baltic countries.

2017 approx. 20.000 visited the festival, it is an El Dorado for all who loves knitting in all kinds of wool and qualities.

Tema 2019 - Shetlandsstrik

Årets tema på uldfestivallen 2014

”Saltum Uldfestival” ist der grösste Wolle Festival in Skandinavien.

Seit mehr als 10 Jahre findet er jedes Jahr im zweiten Wochenende im Mai statt.

Hier finden Sie Strickwolle und Baumwolle in allen Qualitäten und Farben, Strickmode, Zubehör, Workshops und Vorträge.

Jeder Festival hat ein Thema, im 2018 ist das Thema Strickmode, Stricktradition und Muster aus dem Baltikum.

Im 2017 wurde “Saltum Uldfestival” von ca. 20.000 besucht – ein echtes Dorado für die, die Stricken und Wolle lieben.

Shetlandsstrik er emnet for dette års uldfestival 2019. Shetland er en skotsk øgruppe på 32 øer placeret nord for Skotland mellem Orkneyøerne og Færøerne. Shetlandsøerne er bla. kendt for deres uld og strikketeknikker, fair isle og lace. Fair isle er en strikketeknik, hvor der strikkes med flere farver, men altid kun 2 af gangen. Det er en rigtig smuk måde at strikke mønsterstrik på. Det strikkede bliver mere spændende og giver et flot farvespil, da der i et mønster på f.eks 13 rækker kun strikkes1, 2 eller 3 rækker med samme farver. Fair isle er mønsterstrik, men ikke alt mønsterstrik er fair isle, da det følger nogle faste principper.

Strikketeknikken er blevet brugt i mere end 130 år og er en traditionel strikketeknik opkaldt efter den lille ø Fair Isle. En anden strikketeknik er lace. Shetland lace kan måske virke alt for svært for den almindelige strikker, men det er absolut til at lære. Lacesjalerne er strikket af så tyndt uld, at det næsten synes umuligt at strikke af. Ikke desto mindre har kvinderne strikket de flotteste sjaler gennem tiderne. I dag kan der købes mange lacemønstre, som er oversat til dansk. Jeg har været på Shetlandøerne i 2017 og 2018 på natur og strikketur med Bodil Munch. En spændende tur hvor vi havde workshops med bla. WIlma Malcolmson og Terri Laura. Terri er Wilmaes barnebarn. De er begge Shetland designere og meget dygtige. Terri Laura kommer på Uldfestivalen. Hun har fair isle mønstre med, som hun sælger. 

Desuden kan hun findes her www.terrilaura.co.uk

Vi ses på Uldfestivalen.

Shetland 1Shetland 2

Nyhedsbrev

Små videoklip fra Uldfestivalen

video-cover

stemning og boder

Uldfestival på TV2Nord "Salto"

Se udsendelsen om uld og uldfestivalen fra TV2Nord Salto d. 18. oktober 2017 

Inspiration til besøg i Blokhus

blokhus magasin