• 1

Spruttegruppen blev etableret i 2013 og donerer i dag sprutter til alle neonatal-

Afdelinger i både Danmark og Grønland.

En sprutte er en lille farvestrålende hæklet eller strikket blæksprutte. Dens arme minder om mors navlestreng, og derfor giver sprutten ro og trykhed til de nyfødte. De ligger og holder fast i fangarmene i stedet for at hive i ledninger og slanger i kuvøsen.

Det er de for tidligt fødte børn på landes neonatalafdelinger, der modtager og har glæde af de mange sprutter.Valdemar 11 e1468969841628 300x226

Der er i dag omkring 15 ambassadører, og en masse hæklere og strikkere, tilknyttet til spruttegruppen og det har spredt sig til mange andre lande over hele verden, bla, Sverige, England, Frankrig, Spanien, Luxenbourg, Holland, Belgien, Rumænien, Argentina, Canada og Korea.

Alle i Spruttegruppen- både hovedkoordinator, ambassadører og webmaster- er frivillige, som brænder for at gøre en forskel for de for tidligt fødte børn og deres forældre. Ud over selve gruppen er der alle de frivillige, som hækler og strikker de søde sprutter og gopler og sender dem til ambassadørerne.

Spruttegruppens arbejde består i at indsamle de hæklede sprutter, vaske og pakke dem og aflevere dem til neonatalafdelingerne.

Opholdet på en neonatalafdeling er tit langt og præget af op- og nedture, og så kan en glad og farvestrålende sprutte live op i kuvøsen og give lidt opmuntring til familien.

Der er indtil nu, afleveret 41029 sprutter siden 2013

Nyhedsbrev

Små videoklip fra Uldfestivalen

video-cover

stemning og boder

Uldfestival på TV2Nord "Salto"

Se udsendelsen om uld og uldfestivalen fra TV2Nord Salto d. 18. oktober 2017 

Inspiration til besøg i Blokhus

oplev nu 2021