• 1

Englesprutterne ligner de øvrige sprutter til forveksling – og dog!

Disse sprutter er tiltænkt de forældre, hvis barn ikke forlader fødegangen i live, uanset årsag eller tidspunkt i graviditeten. Sprutterne pakkes i par, så der både er en sprutte til det døde barn og en til forældrene.

Tanken er, at forældrene kan vælge at have en sprutte hos sig og en hos barnet frem til begravelsen, hvor de så kan bytte om på sprutterne. Således får barnet en tryg sprutte med sig fra sine forældre, og forældrene kan beholde en sprutte, der har været hos deres barn og derfor er et helt konkret minde, der altid kan tages frem igen og igen. Det er derfor også vigtigt, at de to sprutter i et sæt er meget ens, så forældrene ikke skal tage stilling til for mange valg i en i forvejen svær situation.

Ønsker du at hækle englesprutter er det vigtigt at holde sig for øje, at de skal have milde udtryk (fx broderede, lukkede øjne) og begrænset pynt (fx blomst eller vinger - sut frabedes helt).

Både sprutter og gopler er velkomne. Har du spørgsmål til englesprutterne er du velkommen til at spørge her eller til at kontakte vores englesprutteambassadør direkte på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Der vil generelt være en enkelt englesprutteambassadør, der dækker alle de fødeafdelinger, der ønsker at modtage englesprutter. Forhør dig derfor på ovenstående mail for adresse til aflevering eller forsendelse.

Enkelte af vores lokale sprutteambassadører vil dog også stå for lokal formidling af englesprutter, så du er meget velkommen til at forhøre dig om, hvorvidt det gælder din lokale ambassadør.

Nyhedsbrev

Små videoklip fra Uldfestivalen

video-cover

stemning og boder

Uldfestival på TV2Nord "Salto"

Se udsendelsen om uld og uldfestivalen fra TV2Nord Salto d. 18. oktober 2017 

Inspiration til besøg i Blokhus

oplev nu 2021