• 1

Neonatalstrik

”Neonatalstrik” (Strik til Børn på Neonatal-afdelinger i Danmark) er en stor gruppe af frivillige strikkende og hæklende kvinder og mænd. Vi er næsten 7300 medlemmer fordelt på 2 FaceBook grupper, en til medlemmer Vest for Storebælt og en til medlemmer Øst for Storebælt.


Vi strikker og hækler til for tidligt fødte babyer, som er indlagt på afdelingerne for syge nyfødte i hele landet.
Vores kollektion består af tæpper, forskellige huer, diverse sokker/pampusser. Begravelsestøj og -svøb, hentetøj til ubemidlede, dåbstøj og ”fødselsdagshuer” til alle nyfødte på nogle barselsgange. Alt lavet efter vores egne, godkendte opskrifter.


Medlemmerne strikker og hækler efter en mangelliste, og sender det færdige til lageret.
Afdelingerne bestiller det, de mangler hos os. Hver afdeling har deres egen kontaktperson hos os, som er den eneste, der leverer det bestilte. Det er en lettelse for afdelingernes personale, at de kun skal forholde sig til én person, og kun får præcis det leveret, som de har brug for. Hvis en afdeling har specielle ønsker, prøver vi at opfylde dem.


Som udgangspunkt betaler vi alle selv for det garn, vi bruger. Vi får dog, ind imellem, pæne donationer fra private, fonde og firmaer, som både går til garn, og enkelte driftsudgifter.
Mød os på Uldfestivalen i Saltum, vi er klar til en hyggelig snak, og vi viser eksemplarer af vores strikkede og hæklede produkter. 
J

Nyhedsbrev

Små videoklip fra Uldfestivalen

video-cover

stemning og boder

Uldfestival på TV2Nord "Salto"

Se udsendelsen om uld og uldfestivalen fra TV2Nord Salto d. 18. oktober 2017 

Inspiration til besøg i Blokhus

oplev nu 2021