• 1
  • 2

Oplev et nyt Uldfestival Saltum i 2017

Uldfestivalen har fået ny adresse uden for Saltum by for at få plads til flere udstillere med større diversitet og dermed skabe en større inspirerende oplevelse for dig, som besøgende. En initiativrig arbejdsgruppe fra Saltum søger dog for, at der stadig vil være masser af aktiviteter for hele familien i Saltum by.

Så i 2017 vil du kunne opleve Uldfestivalen i nye grønne omgivelser og samtidig få nye og spændende oplevelser i Saltum by. Se mere om Saltum Ulddage her.

Tema 2017 - Svensk strik

Årets tema på uldfestivallen 2014

Ny adresse til Uldfestival Saltum 2017

Uldfestival 2017 har fået ny adresse

Et af formålene med Uldfestivalen er at fremme kvalitet. Fremme kvalitet og kendskab til kvalitet i garn, i tilbehør, og færdige designs.

Det er ikke det samme, som at billigere garn ikke findes på Uldfestivalens stande, det gør det absolut, og det er også velkomment her. Men ved at samle stande, der satser på kvalitet på vores uldfestival, får publikum en virkelig fin lejlighed til at se og mærke kvalitet i hænderne.

Vi har nok alle sammen prøvet at strikke med et garn, der ikke glider gennem fingrene på venstre hånd, og hvor arbejdet ofte skal standses for at pille halmrester ud af garnet. Det bliver hurtigt et træls stykke arbejde. Og kan nemt blive ujævnt i strikningen. Jeg har også haft et garn, jeg måtte vaske tre gange for at få lugten af spindeolie vasket væk.

"Om du strikker af billigt garn eller af garn af en høj kvalitet, strikkearbejdet er det samme, men resultatet er ikke."

Min søn havde en trøje fra 7 til 14 år

Jeg strikkede en trøje til min søn med en dinosaur på, da han var 7-8 år gammel. Den voksede ved hver vask og var efter få vaske absolut ikke køn, men passede ham stadig som 14-årig.

Ja, jeg fik da noget for pengene, en trøje, der varede i mange år. Men efter få vaske, så den forvasket ud. Sønnen elskede den. Retfærdighedsvis skal tilføjes at garnet ikke var uld men var akryl.

Sjovt nok er samme mønster for kort tid siden blevet genoptrykt. Efter den trøje besluttede jeg mig for at give mere for garnet, og dermed har jeg altid haft et meget pænere resultat også efter mange vask. Hjemmestrikkede bluser og trøjer vil vi jo gerne bruge i rigtig mange år og glæde os over hver gang vi tager det på.

Gør det nemmere at strikke - Giv dig selv en oplevelse med kvalitetsgarn

Så gå på opdagelse i håndspundne eller håndfarvede garner. Dyk ned i mængderne at luksusgarn fra Færøerne, fra Japan, Tyskland eller Danmark. Benyt dig at det mekka af udvalg, der findes på vores Uldfestival, og bliv overrasket.

Har du ikke tidligere strikket af et kvalitetsgarn, så giv dig selv den oplevelse. Køb evt. kun garn til en lille opgave. Men i gang med at strikke dette garn op, vil du opleve den skønne følelse af garnet, der glider let og ubesværet gennem dine hænder. Garnet, der er nemt at strikke jævnt og hvor du får et smukt resultat, du kan glæde dig selv eller en anden med i mange år fremover.

Stande med tilbehør til strik og andet

Også indenfor tilbehør til det strikkede, det være sig knapper eller smykker til at bære om halsen eller holde sjalet sammen, ønsker vi at vise kvalitet frem på Uldfestivalen.

Derfor er der på standene udstillere med varer af keramik, glas eller horn, fremstillet så hver genstand er forskellig fra de andre. Derved bliver knapperne i din næste trøje måske kun næsten ens, men hver for sig unikke, og absolut ikke massefremstillede.

Sæt derfor mange timer af til et besøg på Uldfestivallen den 10. og 11. maj, og dyk ned i kasser og kurve, kik på hylder, tag i hænderne og mærk på alt det skønne, som findes her. Få en god snak med udstillerne, så de kan hjælpe dig med at finde lige præcis det, du drømmer om.

Kiirsten Pedersen, Formand Uldfestival Saltum

Nyhedsbrev

Se DK4 udsendelse fra Uldfestival 2014

video-cover

Inspiration til besøg i Blokhus

blokhus magasin