• 1
  • 2

Oplev et nyt Uldfestival Saltum i 2017

Uldfestivalen har fået ny adresse uden for Saltum by for at få plads til flere udstillere med større diversitet og dermed skabe en større inspirerende oplevelse for dig, som besøgende. En initiativrig arbejdsgruppe fra Saltum søger dog for, at der stadig vil være masser af aktiviteter for hele familien i Saltum by.

Så i 2017 vil du kunne opleve Uldfestivalen i nye grønne omgivelser og samtidig få nye og spændende oplevelser i Saltum by. Se mere om Saltum Ulddage her.

Tema 2017 - Svensk strik

Årets tema på uldfestivallen 2014

Ny adresse til Uldfestival Saltum 2017

Uldfestival 2017 har fået ny adresse

Jeg læste forleden at Googles tredje mest søgte spørgsmål er: "Hvordan hækler jeg", og det femte mest Googlede spørgsmål er: "Hvordan strikker jeg". Det fortæller i høj grad hvor populært strik og hækling er blevet. Og det er også baggrunden for at Uldfestivalen er en så stor succes, med omkring 20.000 gæster sidste år.

Strikke- og hæklebøger udgives over hele verden i stor stil. Det er trenden nu at blive set i hjemmestrikket, at tasken er unik og hjemmehæklet. Hvor der for blot få år siden blev set ned på disse hjemmegjorte ting er de i dag i højstatus. Salg via facebook og andre hjemmesider af ofte meget smukke ting vidner også om dette stilskifte.

Jeg finder gerne ny inspiration på www.ravelry.com. Her kan du finde alt inden for opskrifter, mange gratis lige til at downloade, og mange koster lidt at hente ned på computeren, men det er ganske let at gøre. De fleste garnproducenter har også både gratis opskrifter på deres hjemmesider samtidig med at de udgiver opskriftshæfter ind imellem.

Strik og hækling er afstressende

Mon ikke at en af grundene til strik, hækling og andre sysler er blevet så populære igen skyldes den hurtige tid vi lever i. Der sker så meget omkring os både i vores egen lille verden og i den store verden uden om os, så håndens arbejde giver ro og tid med mere tanketomhed. Strik er kort og godt afstressende.

Det samme er vævning, knipling, hakning, syning eller al det andet kreative, som folk bruger deres fritid til. Mange uddannes også indenfor kunsthåndværk og design, så interessen ikke kun forbliver en hobby, men en levevej.

Strik har rødder tilbage fra år 950

Det ældste strik i Danmark er en lille stump strømpe, som er fundet i en vikingegrav fra år 950. Så traditionen med at strikke er ganske gammel her i landet, men endnu ældre i enkelte områder i verden. Men det er sjældent at strik har overlevet fra vikingetiden og til nu. Mange strikkede arbejder er blevet trævlet op igen, så det slidte garn kunne kasseres og det gode garn genbruges. Derved blev garnet jo ret godt slidt med tiden, og bevaring til nutiden derfor sjælden.

Kiirsten Pedersen, Formand for Uldfestival Saltum

Nyhedsbrev

Se DK4 udsendelse fra Uldfestival 2014

video-cover

Inspiration til besøg i Blokhus

blokhus magasin